Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Trasa : Zasavska desetka

1. Start Rudarskega maratona bo v Evroparku v Zagorju ob Savi. Takoj po startu bodo tekači zavili v hrib po regionalni cesti proti Trbovljam.

2. Tekači bodo po regionalni cesti tekli čez Slačnik in se kmalu znašli v občini Trbovlje. S Slačnika vodi proga navzdol (okrepčevalnica) po ozki soteski Bevško do vstopa v Trbovlje.

3. Pri križišču Sušnik bodo zavili desno po regionalni cesti proti trboveljski cementarni. Pot se tu poravna. Pred mostom čez Savo bodo zavili levo, tekli bodo po industrijski cesti skozi dva predora po levem bregu Save do Termoelektrarne Trbovlje. Tam bodo zavili levo v Savski rov (okrepčevalnica).

4. Po Savskem rovu se bo pričel 5 km dolg tek po ravnem delu rudnika. Trasa poteka po Zveznem obzorju od Trbovelj do Hrastnika. Vmes jih čaka skoraj pol kilometra dolga pot po starem jamskem rovu, ki je obzidan z opeko in je značilnega profila.

5. Na križišču 7 bo postavljena okrepčevalnica z vodo.

6. Nekje v jami bodo tekači pritekli na »ozemlje« občine Hrastnik. Tekli bodo po progi, po kateri so včasih iz jame Hrastnik vozili premog do separacije Trbovlje.

7. Zadnji del jamskega dela maratona predstavlja najtežji del teka po jami. Iz zveznega obzorja bodo morali tekači namreč do svetlobe preteči Barbara vpadnik in se na dolžini okrog 150 metrov vzpeti za okrog 40 višinskih metrov. Ko bodo pritekli iz jame na svetlobo v Hrastniku, jih bo čakal še zaključni del teka – podaljšan ciljni sprint.

Zavod Savus

Rudarski maraton Zasavje 2018 pripravlja Zavod Savus, izdajatelj tiskanega časopisa Zasavski tednik in spletnega časopisa Zasavc.net, v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje-Hrastnik. Savus je tudi organizator adrenalinske preizkušnje Jamatlon, na kateri ekipe udeležencev premagujejo rudarske ovire na 5,5 km dolgi progi po Rudniku Trbovlje – Hrastnik. Doslej so uspešno izpeljali že pet Jamatlonov.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016 in več kot sto tekačev je bilo navdušenih nad izjemno in enkratno preizkušnjo.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.