Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije od 2012 do 2017.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Pokrovitelji Rudarskega maratona Zasavje 2018

Postanite pokrovitelj Rudarskega maratona

Rudarski maraton Zasavje 2018 je tekmovalni in rekreativni dogodek velikega pomena za Zasavje, Slovenijo in tudi edinstvena športna avantura v Evropi. Težko bi namreč našli rudnik, kjer lahko tekači pretečejo po rudniških rovih 5 km dolgo progo iz enega mesta v drugega.

Rudarski maraton organizira ekipa, ki jo vodi jasno sporočilo: Jame ne damo. Rudarstvo je namreč dve stoletji oblikovalo te kraje, vplivalo na oblikovanje industrije, mest in vasi ter ljudem dajalo kruh. Povezanost rudarstva z bolj ali manj sleherno družino ga ohranja pri življenju. In spomin nanj bo ostal tudi z aktivnimi rudniškimi površinami: nad in pod zemljo.

V maju 2016 je v Zasavju potekal prvi Rudarski maraton, ki se ga je udeležilo 86 adrenalinsko navdahnjenih tekačev iz različnih koncev Slovenije. Že na drugem Rudarskem maratonu je sodelovalo 119 tekačev. Rudarski maraton postaja prepoznaven, zato organizatorji na naslednjem pričakujejo okrog 300 udeležencev, tudi iz tujine.


Možnosti za partnerstvo pri evropsko zastavljenem projektu so različne, poleg klasičnega sponzorstva, ki vam prinese precej partnerskih ugodnosti, je možno tudi materialno sponzorstvo in sponzorstvo v obliki nagrad za tekmovalce. Vsekakor bomo prisluhnili tudi vašim željam in pripravili ponudbo po meri.

Za vse nadaljnje informacije glede sponzorstva kontaktirajte:

Mateja Forte
vodja trženja
marketing@zasavskitednik.si
070 788 510

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Drugo polovico morajo preteči po rudniku. Tekači startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo hrib Slačnik po glavni cesti, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije, od tega 38 žensk in 81 moških.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.