Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije od 2012 do 2017.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Župan vabi na Rudarski maraton : Rudarski maraton Zasavje 2018

Priprave na Rudarskem maratonu so v polnem teku. Nanj se pripravljajo tekači, pa tudi organizatorji. Proga ne bo čisto enaka kot lani. Tekači, ki bodo tekli na Zasavskem polmaratonu, bodo v drugem krogu tekli po malo spremenjeni progi. Na Rudarski maraton vabi tudi hrastniški župan Miran Jerič.

V drugem krogu bodo tekači tekli od hrastniškega rudnika v klanec do bajerjev na Ojstrem, potem pa po gozdu po novi, urejeni makadamski poti nad motokros progo in čez Kipe in po stari rudniški koloniji skozi Žabjek do Ajnzerja, pa spet pet kilometrov po jami do cilja v Hrastniku.

Na prireditev je vsak dan prijavljenih več tekačev. Med njimi je tudi precej tekačev iz Zasavja. Doslej se je za tek po in pod Zasavjem prijavilo 10 tekačev iz občine Hrastnik, 17 iz občine Trbovlje in 14 iz občine Zagorje.

Na Rudarski maraton vas vabi tudi župan občine Hrastnik Miran Jerič, ki na maratonu ne bo tekel. Na zadnjem Jamatlonu si je namreč poškodoval koleno, sedaj pa je v fazi rehabilitacije. Večkrat udeleženec jamatlonov, ki je velik podpornih obeh prireditev, bo na maratonu med najbolj vnetimi navijači. Takole je vse tekače povabil na prireditev.

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Drugo polovico morajo preteči po rudniku. Tekači startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo hrib Slačnik po glavni cesti, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije, od tega 38 žensk in 81 moških.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.