Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije od 2012 do 2017.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Začelo se bo v Evroparku : Rudarski maraton Zasavje 2018

Ob Rudarskem maratonu, ki bo 23. aprila v Zasavje pripeljal 135 tekačev in verjetno še enkrat toliko navijačev, bo kaj videti. Tekači se bodo začeli zbirati že ob 9. uri v Evroparku, kjer bodo prevzeli startne številke in kjer bo ob 11. uri start.

Ob Rudarskem maratonu, ki bo 23. aprila v Zasavje pripeljal 135 tekačev in verjetno še enkrat toliko navijačev, bo kaj videti. Tekači se bodo začeli zbirati že ob 9. uri v Evroparku, kjer bodo prevzeli startne številke in kjer bo ob 11. uri start.

Spodbujajte tekače ob progi

Tekli bodo čez Slačnik, po Bevškem v Trbovlje, mimo cementarne po levi strani Save do Savskega rova in od tam po jami v Hrastnik. Tisti, ki so izbrali 21-kilometrsko progo, bodo tek nadaljevali po Poti Josipa Brinarja na Ojstro, pri bajerjih zavili levo in skozi gozd tekli do AMD Trbovlje, potem pa pod Kipami nad Trbovljami in po stari knapovski koloniji skozi Žabjek do Ajnzerja. Od tam pa spet po rudniških rovih po jami do cilja v Hrastniku.

Upamo, da bo ob progi (seveda v rudniku to ne bo mogoče) precej gledalcev, ki bodo vzpodbujali tekače.

Ne spreglejte razstavnega prostora v Hrastniku

Tudi na ciljnem prizorišču v Hrastniku bo veselo že od 10. ure. Na prizorišču pred upravno zgradbo RTH bodo imeli vsi obiskovalci kaj videti. Tam se bodo na stojnicah namreč predstavljale različne organizacije s pestro ponudbo, ki je ne gre spregledati.

Od naravne zobne paste do lesenih stojal za telefon

Predstavljala se bo Slovenska vojska, založba Ocean bo na ogled postavila svojo knjižno bero, s katero osvaja slovenske bralce, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje bo ponujala sadne napitke in se predstavljala s svojim gradivom. Iz GESŠ Trbovlje bosta na stojnicah kar dve dijaški učni podjetji. Prvo bo predstavljalo domačo, ročno izdelano zobno pasto in mazilo za ustnice iz naravnih sestavin, drugo pa lesene namizna stojala za mobilne telefone in tablice.

Predstavljajo se tudi osnovne in srednje šole

Zanimivo bo tudi za starše in njihove devetošolce, ki že razmišljajo o vpisu v srednjo šolo. Predstavil se jim bo športni oddelek gimnazije, Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje ter Šolski center Velenje z rudarskimi poklici na srednješolskem in višješolskem nivoju. S seboj bodo imeli tudi zanimivo zbirko mineralov.

Stekleni namizni izdelki in lesene razglednice

Na razstavnem prostoru bodo obiskovalci našli tudi stojnico organizacije Zato, Rdečega križa Hrastnik, Nove ljubljanske banke, Steklarne Hrastnik s steklenimi namiznimi izdelki. Vobo Hrastnik bo predstavil lesene razglednice, Irena Forte pa turistične izdelke Zasavja. Ker ima Rudarski maraton na široko razprta krila, vse kaže, da se mu bo na priredtvi pridružil tudi Red bull.

Kdo vse bo tekel

Obiskovalci iz vse Slovenije si lahko pogledajo, kdo vse bo tekel na Rudarskem maratonu, pokukajte na seznam prijav. Morda je na njem kdo od prijateljev, ki  bi ga bilo treba prav gotovo vzpodbujati. Na Rudarskem maratonu bo tudi Zasavc.net, da o Perkmandeljcu ne govorimo.

Zapore cest

Na dan Rudarskega maratona, 23. aprila, bodo popolnoma zaprte nekatere ceste v Zasavju, in sicer:

  • LC 480011 v Zagorju od odcepa proti Kotredežu do parkirišča Evropark uradno od 10.30 do 11.15 ure.
  • R1-221/1219 v Zagorju od odcepa za Kotredež do Bevškega, R1-221/1220 od industrijske ceste do križišča Sušnik in R1-223/1229 od križišča Sušnik do Cementarne Trbovlje uradno od 11.00 do 11.50 ure, predvidoma pa od 11.00 do 11.25 ure (premična zapora). Cesto bomo zapiramo po sektorjih.
  • LZ 122201 v Hrastniku na območju Cesta 3. Julija 6-8, Pot Josipa Brinarja 1a, Studence – dnevni kop od 11.30 do 13.00 ure.
  • LZ 423063 v Trbovljah skozi Žabjek do Ajnzerja od 12.00 do 13.00 ure.

Partnerji Rudarskega maratona

Zavod Savus uresničuje Rudarski maraton 2017 skupaj z zvestimi pokrovitelji: Eles, Plinovodi, Rudnik Trbovlje-Hrastnik, Občina Zagorje ob Savi, Občina Trbovlje, Občina Hrastnik,  Spekter, Thermana Laško, Steklarna Hrastnik, Hiša okusov Pr' Čop, Rudis, Vzajemna, Pošta Slovenije, Rent-a-car Juvan, Avrigo, NLB, Pivovarna Laško, A1 Nutrition, Avtotehna Vis in Mahkovic, Lekarna Pušnik, Pivovarna Knap, Elektro Ljubljana, Forstek, Delavska hranilnica, Komunala Trbovlje, Komunala Zagorje, AGM Nemec, Gasilski zavodi: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje, Mercator, K-M@RK.

Ekipa Rudarskega maratona

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Drugo polovico morajo preteči po rudniku. Tekači startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo hrib Slačnik po glavni cesti, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije, od tega 38 žensk in 81 moških.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.