Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije od 2012 do 2017.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Za vse, ki imajo jajca! : Rudarski maraton Zasavje 2018

Zima se je dokončno poslovila, drsalke, smuči, gojzarje, pancerje so zamenjali tekaški copati. Še malo, pa si bomo na glavo namesto kap nadeli čelade, pripeli svetilke in se zapodili po progi Rudarskega jamatlona.

Nirvana v jami

Zima se je dokončno poslovila, drsalke, smuči, gojzarje, pancerje so zamenjali tekaški copati. Še malo, pa si bomo na glavo namesto kap nadeli čelade, pripeli svetilke in se zapodili po progi Rudarskega jamatlona.

Rudarski maraton, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja, bo s tekači iz vse Slovenije Zasavje preplavil v nedeljo, 23. aprila. Tekači bodo startali ob 11. uri v Evroparku v Zagorju, tekli čez Slačnik, do Sušnika v Trbovljah, mimo cementarne skoraj do termoelektrarne in v Sava rov. Ne veste, kaj je to? Sava rov je končna postaja zveznega obzorja Rudnika Trbovlje Hrastnik. Tam se prične pet kilometrov dolg rov iz Trbovelj do Hrastnika. Torej, tek po rudniku pet kilometrov v eno smer. Stalna temperatura okrog 15 stopinj, tišina in posebne vrste užitek. Nirvana. Daleč proč od ponorelega sveta.

Če ste tekaško pripravljeni in se imate radi, ne zamudite tega. Ne bo vam žal. Če še niste prijavljeni, imate časa še sedem dni. Natančneje do 12. aprila. Lahko pa si brezplačno startnino prislužite v nagradni igri, ki poteka na Facebook strani Rudarskega maratona.

Oglejte si traso in izberite tisto, ki vam najbolj ustreza. Če boste izbrali desetko, boste šli v jamo enkrat, če boste izbrali polmaraton, pa kar dvakrat.

Organizatorji obljubljajo prijetno druženje. Pred, med in po teku. Knapi so pripravljeni, da vas gostijo v svojih rovih.

Dobrodošli, tekači, ki mate jajca. Dobrodošle, tekačice, ki imate, khmmm, no, kaj se bomo sprenevedali, ki imate jajca. Jama ni za vsakogar.

Organizatorji Rudarskega maratona

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Drugo polovico morajo preteči po rudniku. Tekači startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo hrib Slačnik po glavni cesti, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije, od tega 38 žensk in 81 moških.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.