Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Pozdravljeni tekači! : Rudarski maraton Zasavje 2018

Tekači na Rudarskem maratonu so pomirjeni. Pol poti bodo tekli po suhem, pa čeprav bo lilo kot iz škafa. V rudniku ne bo. V rudniku ne pada iz neba.

Tekači na Rudarskem maratonu so pomirjeni. Pol poti bodo tekli po suhem, pa čeprav bo lilo kot iz škafa. V rudniku ne bo. V rudniku ne pada iz neba. Mirni bodo tudi, če bo sonce žgalo. Pol poti bodo tekli v senci. V rudniku sonce ne žge. Tam je prijetnih 15 stopinj celzija. Vremenoslovci so za nedeljo, 23. aprila, za rudniške jame Rudnika Trbovlje-Hrastnik napovedali stabilno vreme, okrog 15 stopinj na soncu, na dežju in kar tako. Ne bo oblakov, ne bo toče, vreme v jami ne bo vplivalo na rezultate. Vreme na polovici poti pa lahko. Ampak, počakajmo še kakšen dan na bolj točne napovedi.

Torej, tekači so dobili navodila, ki si jih lahko preberete TUKAJ!

Še enkrat naj opozorimo: brez čelade in naglavne lučke se bo tek končal pred rudniško jamo. Torej na polovici desetke. Priporočamo kolesarsko čelado, ki je zračna in lahko z njo tečete tudi po »kopnem«, ne le v jami. Pa rezervne baterije si dajte nekam v žep, ali … no, že kam.
To je najbolj pomembno navodilo, saj se naš maraton ravno po tej opremi, ki ščiti glavo (le kje še poskrbijo za vašo glavo), loči od drugih. In je tudi zaradi tega nekaj posebnega.

Še enkrat, ne pozabite na navodila. In na podpisano izjavo, s katerem boste hitro prišli do startne številke in vrečke na startu. Navodila objavljamo TUKAJ.

Srečno zadnje dni. Ne pozabite se spočiti, predno se odrinete s starta Rudarskega maratona.

Aja, če vas zanima. Perkmandeljc pride. Za predsednika nismo prepričani. Zaenkrat je odgovor, da je samo častni pokrovitelj. In tudi na to smo organizatorji ponosni.

Sodelavci Rudarskega maratona

Zavod Savus

Rudarski maraton Zasavje 2018 pripravlja Zavod Savus, izdajatelj tiskanega časopisa Zasavski tednik in spletnega časopisa Zasavc.net, v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje-Hrastnik. Savus je tudi organizator adrenalinske preizkušnje Jamatlon, na kateri ekipe udeležencev premagujejo rudarske ovire na 5,5 km dolgi progi po Rudniku Trbovlje – Hrastnik. Doslej so uspešno izpeljali že pet Jamatlonov.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016 in več kot sto tekačev je bilo navdušenih nad izjemno in enkratno preizkušnjo.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.