Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije od 2012 do 2017.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Pahorju se bo pridružila Melania Trump : Rudarski maraton Zasavje 2018

Letošnji Rudarski maraton, ki bo v nedeljo, 23. aprila, odmeva po vsem svetu. Častni pokrovitelj je pritegnil predvsem ženski del svetovne populacije s prvo damo ZDA na čelu.

Letošnji Rudarski maraton, ki bo v nedeljo, 23. aprila, odmeva po vsem svetu. Častni pokrovitelj je pritegnil predvsem ženski del svetovne populacije s prvo damo ZDA na čelu.

Odločitev predsednika RS Boruta Pahorja, da prevzame častno pokroviteljstvo Rudarskega maratona 2017, je sprožila plaz zanimanja pri ženskah z vsega sveta. Organizator tega atraktivnega teka od Evroparka čez Trbovlje do Hrastnika in del tudi po rudniški jami, je navdušen.

Med prvimi sta ga kontaktirali hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović in nemška kanclerka Angela Merkel. Rudarskemu maratonu sta izrekli čestitke za edinstveno idejo in atraktivno traso ter zagotovili svojo podporo. Se je pa na veliko presenečenje in veselje Zavoda Savus na Rudarski maraton prijavila prva dama ZDA Melanija Trump. Kot so zapisali iz kabineta predsednika ZDA, Trumpova prisega na zdrav način življenja, redno teče in se udeležuje številnih rekreativnih tekov. Zaradi njene udeležbe na Rudarskem maratonu bosta varnostni in cestni režim v Zasavju 23. aprila dodatno spremenjena.

Kje se bo v času Rudarskega maratona mudil ameriški predsednik Donald Trump, iz predsedniškega kabineta niso sporočili. Neuradno smo izvedeli, da mu bo zagorski župan Matjaž Švagan razkazal Evropark, ga poskušal navdušiti za soinvestiranje v katero izmed številnih idejnih zasnov in tam z njim zasadil lipo prijateljstva.

Ekipa Rudarskega maratona


Ne pozabite, danes je 1. april ;-).

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Drugo polovico morajo preteči po rudniku. Tekači startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo hrib Slačnik po glavni cesti, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije, od tega 38 žensk in 81 moških.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.