Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije od 2012 do 2017.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Odločite se za Rudarski maraton : Rudarski maraton Zasavje 2018

Sonce na tekaške steze, v parke in tudi na ceste vabi tudi rekreativce. Tudi tiste, ki se že pripravljajo na Rudarski maraton. Več kot 120 tekačev je že prijavljeno nanj. Tiste, ki se še odločajo, pa na tek po zasavskih cestah in rudniški progi vabi tudi častni pokrovitelj Rudarskega maratona 2018, predsednik Državnega sveta 2012 – 2017 Mitja Bervar.

Rudarski maraton poteka od Evro parka v Zagorju preko Slačnika, trboveljskih cest mimo Sušnika, cementarne in do vstopa v Sava rov ter po rudniških rovih do Hrastnika (Zasavska desetka) ter naprej čez hrib mimo Ane, pa mimo bajerjev, po gozdičku, nad Trbovljami preko Kip in po starih rudniških kolonijah skozi Žabjek do Ajnzerja, pa spet pet kilometrov po jami (Zasavski polmaraton).

Na prireditev je prijavljenih že 120 tekačev, večina iz Slovenije, nekaj prijav je tudi iz Hrvaške, dva tekača sta se prijavila iz Srbije in eden iz Italije.

Na Rudarski maraton vas vabi tudi predsednik Državnega sveta RS 2012 – 2017 Mitja Bervar, ki je že lani poleti prevzel častno pokroviteljstvo nad prireditvijo.

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Drugo polovico morajo preteči po rudniku. Tekači startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo hrib Slačnik po glavni cesti, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije, od tega 38 žensk in 81 moških.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.