Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Najavljamo datum 2. rudarskega maratona : Rudarski maraton Zasavje 2018

Drugi Rudarski maraton v Zasavju bo po občinah Zagorje ob Savi, Trbovlje in Hrastnik potekal v nedeljo, 23. aprila 2017. Progo so tisti, ki so sodelovali na prvem, že spoznali.

Drugi Rudarski maraton v Zasavju bo po občinah Zagorje ob Savi, Trbovlje in Hrastnik potekal v nedeljo, 23. aprila 2017.

Progo so tisti, ki so sodelovali na prvem, že spoznali. Poteka po vseh treh občinah, polovico jo tekači premagajo po cestah in poteh po zasavskem površju, drugo polovico pa po rudniških rovih. Marsikdo vso progo opravi s čelado na glavi. Najbolj priporočljiva je kolesarska čelada, ki ščiti pred udarci v jami, obenem pa je dovolj zračna, da ne moti niti zunaj. Konec aprila bi morala biti zunanja temperatura zraka podobna tisti v rudniku – med 12 in 15 stopinjami Celzija. Lahko pa bo tudi višja ali precej nižja. Vsekakor se bodo vsi, ki bodo sodelovali na tekmi, z lahkoto prilagodili razmeram na progi. Tisti, ki bodo želeli spoznati razmere v jami, bodo lahko to storili že v začetku decembra. Tretjega decembra bo namreč po isti progi v rudniku med Trbovljami in Hrastnikom potekal že šesti Jamatlon.

Za Rudarski maraton se že lahko prijavite, za Jamatlon bodo organizatorji prijave odprli konec avgusta.

Zavod Savus

Rudarski maraton Zasavje 2018 pripravlja Zavod Savus, izdajatelj tiskanega časopisa Zasavski tednik in spletnega časopisa Zasavc.net, v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje-Hrastnik. Savus je tudi organizator adrenalinske preizkušnje Jamatlon, na kateri ekipe udeležencev premagujejo rudarske ovire na 5,5 km dolgi progi po Rudniku Trbovlje – Hrastnik. Doslej so uspešno izpeljali že pet Jamatlonov.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016 in več kot sto tekačev je bilo navdušenih nad izjemno in enkratno preizkušnjo.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.