Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije od 2012 do 2017.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Nagradna igra #6: BREZPLAČNA ŠTARTNINA, tretjič : Rudarski maraton Zasavje 2018

Ura teče, nič ne reče. Oguljen pregovor, a še kako drži – še manj kot 20 dni in zasavski rudniški rov se bo ponovno napolnil s tekači, ki se bodo udeležili Rudarskega maratona. Še vedno se lahko prijavite – prijave so odprte do 12. aprila.

Ura teče, nič ne reče. Oguljen pregovor, a še kako drži – še manj kot 20 dni in zasavski rudniški rov se bo ponovno napolnil s tekači, ki se bodo udeležili Rudarskega maratona. Še vedno se lahko prijavite – prijave so odprte do 12. aprila.
Za tiste, ki verjamete, da ste rojeni pod srečno zvezdo, pa ponovno pripravljamo nagradno igro. Če boste izžrebani, boste lahko na Rudarskem maratonu tekli zastonj. Če poznate kakšnega tekaškega navdušenca, ki bo v kratkem praznoval rojstni dan, mu lahko štartnino, priigrano v nagradni igri, tudi podarite.

Če še niste, vas vabimo, da všečkate Facebook strani Zasavc.net in Rudarski maraton

Za sodelovanje v tokratni nagradni igri morate:

Pa veliko sreče!

Ekipa Rudarskega maratona

Vsa pravila in pogoje za sodelovanje si preberite na tej povezavi.

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Drugo polovico morajo preteči po rudniku. Tekači startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo hrib Slačnik po glavni cesti, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije, od tega 38 žensk in 81 moških.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.