Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije od 2012 do 2017.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Nagradna igra #4: Priklikajte si BREZPLAČNO štartnino za Rudarski maraton! : Rudarski maraton Zasavje 2018

Prijave na Rudarski maraton smo podaljšali do 12. aprila in do tedaj bomo vsak teden podelili eno štartnino. Zato kar hitro razgibajte prste in se pripravite na všečkanje, deljenje in komentiranje.

Prijave na Rudarski maraton smo podaljšali do 12. aprila in do tedaj bomo vsak teden podelili eno štartnino. Zato kar hitro razgibajte prste in se pripravite na všečkanje, deljenje in komentiranje. Če ste ljubitelji teka, se prijavite in letos maraton odtecite z nami!

Za sodelovanje v tokratni nagradni igri morate:

  • všečkati objavo na Facebook strani Rudarskega maratona,

  • jo deliti na svoj zid - nujno kliknite Deli zdaj (Javno) oz. Share now (Public) - in

  • v komentar označiti tri prijatelje, za katere veste, da bi si želeli nagrade. Z malo sreče se boste lahko popolnoma BREZPLAČNO udeležili letošnjega Rudarskega maratona!

Še opomba: če se Rudarskega maratona ne morete udeležiti, lahko s sodelovanjem v nagradni igri štartnino priigrate tudi kakšnemu ljubitelju teka med vašimi družinskimi člani ali prijatelji.

Vsa pravila in pogoje za sodelovanje si preberite na tej povezavi.

Vabimo pa vas tudi, da všečkate Facebook strani Zasavc.net in Rudarski maraton.

Ekipa Rudarskega maratona

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Drugo polovico morajo preteči po rudniku. Tekači startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo hrib Slačnik po glavni cesti, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije, od tega 38 žensk in 81 moških.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.