Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije od 2012 do 2017.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Nagradna igra #1 za tekače in vse ostale! : Rudarski maraton Zasavje 2018

V organizatorski ekipi Rudarskega maratona veliko damo na tiste, ki nas podpirate, nato bi vas radi obdarili. Vsak ponedeljek do 15. aprila bomo izžrebali nekoga, ki bo prejel praktično nagrado, zaradi katere bo udeležba na Rudarskem maratonu še prijetnejša (uporabna pa bo tudi za tiste, ki jim tek ne diši ravno najbolj).

V organizatorski ekipi Rudarskega maratona veliko damo na tiste, ki nas podpirate, zato bi vas radi obdarili. Vsak ponedeljek do 15. aprila bomo izžrebali nekoga, ki bo prejel praktično nagrado, zaradi katere bo udeležba na Rudarskem maratonu še prijetnejša (uporabna pa bo tudi za tiste, ki jim tek ne diši ravno najbolj).

Praktična nagrada nagradne igre #1 je večnamenska naglavna ruta iz raztegljivega materiala, ki jo lahko nosite na več načinov.

Nagradna igra #1 bo potekala na Facebooku, zato hitro kliknite na tole povezavo (https://www.facebook.com/rudarskimaratonzasavje/) in poiščite prispevek Nagradna igra #1.

Nagradna igra #1 bo potekala do ponedeljka, 6. marca 2017, do 8. ure zjutraj. Ob 10. uri pa bo vas čakala že nova nagradna igra. :) Zato kar hitro, pridite, poglejte in sodelujte!

Kako lahko sodelujete v nagradni igri?

  • Všečkajte objavo Nagradna igra #1 na Facebook strani Rudarski maraton,
  • v komentar označite tri prijatelje in
  • delite objavo o nagradni igri (ni obvezno).

Če ste ljubitelji teka in zanimivih dogodivščin, lahko svoji ljubezni do obojega združite tako, da se 23. aprila udeležite Rudarskega maratona. Prijavite se lahko tukaj. Pa ne pozabite! Prijave na Rudarski maraton so mogoče samo do 31. marca 2017.

Vabimo pa vas tudi, da všečkate Facebook strani Zasavc.net in Rudarski maraton.

Pravila nagradne igre si oglejte na tej povezavi (http://www.rudarski-maraton.si/pravila-in-pogoji-sodelovanja).

Ekipa Rudarskega maratona

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Drugo polovico morajo preteči po rudniku. Tekači startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo hrib Slačnik po glavni cesti, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije, od tega 38 žensk in 81 moških.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.