Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije od 2012 do 2017.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Hokejist o Rudarskem maratonu : Rudarski maraton Zasavje 2018

Sonček ne greje le naše kosti, ampak tudi srca in dušo tekačev. Počasi dolge pajkice zamenjujejo kratke hlače, dolge majice pa tiste s kratkimi rokavi. Hokejska oprema gre počasi tudi v slačilnico. Tomaž Razingar je drsalke že obesil na klin. Včasih pa obuje tekaške copate. Morda bo zraven tudi na Rudarskem maratonu, vsekakor pa ga toplo priporoča.

Prijave prihajajo vsak dan. Na maraton so prijavljeni tudi dosedanji zmagovalci tekov na desetko in v polmaratonu: lanski Nataša Borštnar in Aleš Gorenc (Zasavska desetka) ter Mojca Koligar in Jan Tretjak (polmaraton). Tekla bosta tudi zmagovalca iz leta 2016 Karmen Podmenik (desetka) in Dušan Podlogar (polmaraton). Denis Šketako se je danes opravičil, ker bo tri dni pred Rudarskim maratonom odpotoval na trening in tekme v triatlonu na Kanarske otoke, Mojca Markič pa se je opravičila že prej, ker zdravi neugodno poškodbo.

Tudi na letošnjem maratonu ne bo manjkalo zanimivih udeležencev. Med drugim se nam lahko obeta celo hokejska konkurenca, saj je bil nekdanji kapetan slovenske državne hokejske reprezentance Tomaž Razingar tako navdušen nad jamo, ko je premagal ovire Zimskega jamatlona decembra 2017, da je obljubil, če bo le lahko, tudi udeležbo na maratonu. Veseli ga bomo, pa če bo tekel ali pa le prišel samo podelit priznanja najboljšim.

Vsekakor pa je Tomaž prepričan, da je za tiste, ki radi tečejo na bolj adrenalinskih preizkušnjah, Rudarski maraton prava odločitev.

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Drugo polovico morajo preteči po rudniku. Tekači startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo hrib Slačnik po glavni cesti, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije, od tega 38 žensk in 81 moških.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.