Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije od 2012 do 2017.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Danes v Zasavju tekači s čeladami in svetilko : Rudarski maraton Zasavje 2018

Rudarski maraton je v polnem teku. Tekači, ki so tekli desetko, že prihajajo na cilj v Hrastniku, tisti na enaindvajsetki sopihajo v klanec po Studencu.

Za razliko od lani, ko je maratonce na startu krstil dež, je vreme ob letošnjem Rudarskem maratonu lepše, višje pa so tudi temperature. A za tekače je dobro poskrbljeno. Ob progi so jim na voljo okrepčevalnice z vodo in prigrizki, kot so banane, pomaranče, čokolada in napolitanke.
Prva okrepčevalnica je tekače pričakala že na vrhu Slačnika, naslednja pred vhodom v Savski rov, odžejali so se lahko tudi v jami. Okrepčevalnici sta še v Hrastniku – ena je namenjena tekačem, ki po desetih kilometrih pritečejo na cilj, druga tekačem, ki nadaljujejo polmaraton in se morajo okrepčati pred vzponom v hud klanec čez Studence. Ko jim ga uspe premagati, jih pri ribnikih na rudniških površinah ponovno pričaka okrepčilo, organizatorji jih z njim pričakajo še pred drugim vhodom v jamo na Ajnzerju v Trbovljah.

Tudi letos bodo najhitrejši tekači prejeli nagrade.

Najboljši pri ženskah in moških na 21 km prejmejo:
1.mesto: pokal in vikend paket za dve osebi v Thermani Laško
2.mesto: pokal in 60-minutna pivovska masaža za dve osebi v Thermani Laško
3.mesto: pokal in celodnevno kopanje in savna za dve osebi v Thermani Laško

Najboljši pri ženskah in moških na 10 km prejmejo:
1.mesto: pokal in vikend paket za dve osebi v Rimskih termah
2.mesto: kopel in kosilo za dve osebi v Rimskih termah
3.mesto: celodnevni vstop v deželo savn in kopanje za dve osebi v Rimskih termah

Podelitev nagrad bo pred upravno zgradbo RTH v Hrastniku, kjer se bodo tekači okrepčali tudi s toplo malico. Zanje kuhajo mojstri Hiše domačih okusov Pr' Čop.
Več fotografij najdete na FB Rudarski maraton, www.rudarski-maraton.si in FB strani Zasavc.net.
Rudarski maraton 2018 uresničujemo skupaj z zvestimi pokrovitelji. Z nami so: Rudnik Trbovlje-Hrastnik, Thermana Laško, Občina Zagorje ob Savi, Občina Trbovlje, Občina Hrastnik, NLB, TKI Hrastnik, Solchem Ljubljana, Steklarna Hrastnik, Pošta Slovenije, Toyota Slovenija, Rent-a-car Juvan, Hiša okusov Pr'Čop, Delavska hranilnica, Avtotehna Vis in Mahkovic, Forstek, Lekarna Pušnik, Avrigo, Pivovarna Laško, AGM Nemec, Komunala Trbovlje, Komunala Zagorje, Mercator, Zasavska turistična organizacija Zato, Gasilski zavodi: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje, K-M@RK in medijskima partnerjema Zasavski tednik in Zasavc.net.

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Drugo polovico morajo preteči po rudniku. Tekači startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo hrib Slačnik po glavni cesti, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije, od tega 38 žensk in 81 moških.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.