Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije od 2012 do 2017.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Tekači pozdravljeni!

Nedelja, 23. april, je skoraj tu in z njo Rudarski maraton.

Za lažji potek vam pošiljamo nekaj napotkov, ki se jih, prosimo, držite. Za vaša morebitna vprašanja smo vam na voljo tudi po telefonu 070 788 510 med 8. in 14. uro. Za nujne primere pa 24 ur na 041/850-733.

Prevzem startnih številk

Startne številke in vrečke z darili sponzorjev  bomo tekačem delili po 9.  uri na startnem mestu v Evroparku v Zagorju ob Savi (naslov: Potoška vas 15, 1410 Zagorje ob Savi, GPS koordinate:  N 46.145126, E 15.005265).

od 9.00 do 10.30 ure – Prevzem startnih številk in oddaja podpisane izjave (obvezno! najdete jo v TUKAJ)  
od 10. 30 do 11. ure – Ogrevanje

ob 11.00 uri – Start  v Evroparku

Obvezna oprema

Ne pozabite na obvezno opremo. Brez čelade in naglavne lučke vas člani rudarske reševalne ekipe ne bodo spustili v jamo. Za vsak primer imejte pri sebi rezervni komplet baterij za naglavno lučko. Upoštevajte tudi, da tek ne bo potekal ves čas po asfaltu, da bodo po nekaterih delih proge in v rudniku tla lahko tudi vlažna oziroma blatna.

Priporočilo: predlagamo vam, da tečete s čelado in lučko od starta. Seveda ju lahko imate tudi v priročnem nahrbtniku. Vendar boste z nadevanjem čelade in lučke pred vhodom v rudnik zamudili nekaj dragocenega časa. Lahko se zgodi tudi to, da vam pade na tla (lanske izkušnje) in se lučka razleti…

Parkiranje in prevozi

Parkirišče je urejeno v bližini Evroparka na označenem makadamskem parkirišču 700 metrov naprej od Evroparka proti Kotredežu, do njega vas bodo usmerjali redarji.

Osebna prtljaga

Na startu bo organizator poskrbel za kombi, s katerim vam bomo osebno prtljago po želji prepeljali na cilj v Hrastnik. Čeprav bomo z njo kar najbolj skrbno ravnali, jo bomo prevažali na vašo lastno odgovornost, to pač morate vzeti v zakup. Predlagamo, da osebno prtljago shranite v manjšem nahrbtniku in ga oddate pri prevzemu štartne številke. Na cilju je v upravni zgradbi Rudnika Trbovlje Hrastnik rudniška kopalnica (vašhava), v kateri se boste lahko oprhali. Vendar morate pribor za osebno higieno in brisačo imeti s seboj (predlagamo, da v nahrbtniku).

Razglasitev rezultatov in nagrade

Podelitev pokalov in nagrad bo ob 14. uri v Hrastniku. S tem se bo zaključila prireditev. Pred tem vam bo verjetno ostalo nekaj časa za ogled stojnic razstavljavcev na ciljnem prizorišču. Vsi tekači prejmete malico. Najboljši tekači boste prejeli pokale, ki so jih izdelali steklarski mojstri Steklarne Hrastnik, in nagrade sponzorjev.

Avtobusni prevoz

Ob 15. uri bo posebni brezplačni avtobus na voljo za vse, ki ne boste imeli prevoza spremljevalcev, in se boste želeli iz Hrastnika vrniti na startno mesto v Zagorje, kjer boste imeli parkirano vozilo.

Z veseljem vas pričakujemo!

Srečno!

Vaša ekipa Rudarskega maratona

Rudarski maraton 2017 uresničujemo skupaj z zvestimi pokrovitelji. Z nami so: Eles, Plinovodi, Rudnik Trbovlje-Hrastnik, Občina Zagorje ob Savi, Občina Trbovlje, Občina Hrastnik, Spekter Trbovlje,  Steklarna Hrastnik, Thermana Laško, Rudis, Hiša okusov Pr'Čop, Vzajemna, Pošta Slovenije, Rent-a-car Juvan, Avrigo, Pivovarna Laško, A1 Nutrition, NLB, Avtotehna Vis in Mahkovic, Lekarna Pušnik, Elektro Ljubljana, Forstek, Pivovarna Knap, AGM Nemec, Komunala Trbovlje, Komunala Zagorje, Gasilski zavodi: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje, K-M@RK.


Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Drugo polovico morajo preteči po rudniku. Tekači startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo hrib Slačnik po glavni cesti, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije, od tega 38 žensk in 81 moških.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.