Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije od 2012 do 2017.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Samo še trije : Rudarski maraton Zasavje 2017

Priprave 21. 04. 2017 21:00 Maratonka

Dnevi do teka, namreč. In po opravljenih službeni dolžnostih je ostalo malček časa še za t.i. OPP (opravdano privatne poslove). No, ne povsem privatne, kavo namreč po dolgem času popijeva s službenim prijateljem. Treba se je bilo dobit vsaj nekaj dni pred nedeljsko vratolomno dogodivščino.

Najin dialog je bil po uvodnih pozdravih in objemih slišati približno takole:

On: Mala, povej mi kaj več o tem, kam in kdaj moram prit. Pa kaj vse moram imet sabo. Da slučajno kaj ne zaj….

Jaz: Kaj bova pa oblekla?

On: Kdaj se dobiva? Da naju ne bodo že na startu čakali.

Jaz: Mrzlo bo, rabiva vsega dvojno.

On: Halo, Zemlja! A ne greva midva v rudnik? Kaj rabim?

Ona: Kavo. Ta moment.

Blog 11 - Rudarski maraton 2017

Brez haska za žensko vrsto. Pa ga imam vseeno rada. Ampak res je bilo treba uskladit nekaj malega podrobnosti za tek. Njega so sicer bolj zanimali podatki o startu, pravilih in ostale malenkosti, meni pa je bil večji interes, kaj bova oblekla, in kako bova barvno (ne)usklajena, kdo od naju bo nesel dežnik, a bo ta velik ali manjši. Ja, to še zdaleč ni kar tako enostavno kot se zdi. Sploh ne brez načrtovanja in usklajevanja. Poklicna deformacija pač. In kakšno malenkost več bi še lahko stlačila v priročen nahrbtnik. Kavalirsko bi ga lahko ne nosila sama. :-)

Ko zalaufa sočen jezik

Mogoče slišati nesmiselno, ampak najino tekaško avanturo bi res lahko izpopolnila z izbiro ustreznih oblačil in obutve. In to kar ob kavi. Nazadnje sem namreč obljube superg kljub drobcenemu tisku prebrala že v trgovini. Vse možno obljubljajo, ne samo neoviranega gibanja. Tudi udobje in svobodo. Madona, ne vem, če to sploh obstaja. Udobje med tekom? Na svizca so najverjetneje pozabili. :-)

Še dobro, da sva s tekaškim partnerjem kljub razliki v spolu precej podobno sočnega jezika. Ker če nožičke ne bodo mogle dovolj hitro teči, bosta namesto njih to rade volje počela jezika.

Teklo nas bo bojda enih 135. Bolj ali manj celih, če za tisto manj sodim po sebi. Če pride še Perkmandeljc, nas bo takšnih seveda več. :-)  Mogoče mu lahko pomagam, in skupaj raje dežurava ob progi, no bolj resno zveni, da bova skrbela za požarstvo. Do 14. ure bi pa že nekako pririnila s huntom v Hrastnik. Takrat tam namreč podelijo pokale. In še kakšne druge nagrade. Pa štanti bodo! Mogoče poskrbijo tudi za morje. Ali vsaj za razglednice. In muzika, golaž, pir. Tako vsaj zagotavljajo organizatorji, upam da brez vrstnega reda. Vse našteto rajši kar naenkrat.

Blog 11 - Rudarski maraton 2017

Barbara Hanžič Visinski Barbara Hanžič Visinski

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Drugo polovico morajo preteči po rudniku. Tekači startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo hrib Slačnik po glavni cesti, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije, od tega 38 žensk in 81 moških.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.