Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije od 2012 do 2017.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Me, myself and I = Jaz, jaz in jaz? : Rudarski maraton Zasavje 2017

Priprave 11. 04. 2017 21:00 Maratonka

Po dolgih letih, natančneje drugič v 18 letih, so mi privoščili usposabljanje iz maternega jezika. Spet v šolski klopi, a tokrat iz čistega užitka. S kolegom sva se za vsak slučaj sicer zagrebla za preverjeno zadnjo vrsto, a sva vseeno sodelovala. :-) Pa me bodo vendar zastopl tudi v prestolnici. In končno vikend! Tokrat sem ga res potrebovala. In domače ognjišče je rabilo mene. Najnujnejši in neodložljivi opravki načrtovani za prve ure, potem pa sem že na daleč videla – 48 ur čistega užitka. Sama in z mano jaz. Načrtov obilo, a nič pretresljivo za tek pripravnega.

Blog 11 - Rudarski maraton 2017

F5

Nov teden začnem z osvežitvijo situacije na spletnih straneh tega našega nad/jamskega teka. Že dolgo namreč nisem preverila, koliko nas je pacientov, in če so mogoče rok za prijave/odjave spet podaljšali. Berem, da bodo eni bodo tekli zastonj. Bog jim pomagaj. Ali pa meni. Nisem vedela, da ostali pa bomo za to plačani. S čim poplačani bo bolj verjetno. Ena nagrajenka bo raje počakala na cilju – zaradi žoge v njenem trebuhu. Bolj se bliža ta prokleta nedelja, bolj tudi sama razmišljam o podobnem izgovoru. Podobnem! Ampak organizatorji poleg vabljenja na ogled krasnega Zasavja in zanimive jame ponujajo tudi .. Bolje rečeno tolažijo, da se ne začnemo masovno odjavljat. :-) Obljubljena nam je namreč nirvana. Pod zemljo? Hudo huda reklama. Obožujem tak marketing.

Blog 11 - Rudarski maraton 2017

Sama si sicer te popolne umiritve uma toliko in toliko metrov pod zemljo nekako ne predstavljam. In v zaprtem prostoru niti ne samo miru. Notranjega. Ampak če tako piše organizator, potem si vse to v temno temnem prostoru vendar lahko privoščimo. Prijavljam se! Ob tem pa razmišljam, da je skoraj škoda moje prijave samo na 10-ko, v jamo bom šla namreč samo enkrat. :-) Na zimskem jamatlonu je bilo tam spodaj precej prijetnih domorodcev. No, začasnih prebivalcev. Simpatičnih knapov, ki še niso rekli adijo. Tudi tokrat se jih že močno veselim. In bo jama vsaj na določenih mestih svetlejšega odtenka črne temna.

Jajc nimam, jamo bom pa vseeno pretekla

»Dobrodošli, tekači, ki mate jajca.« Kot da berem Bikers Willlkommen napise gor pa dol po Tirolski. Pih, kaka firma! Diskriminacija na vsakem koraku. Seveda so dobrodošle tudi tekačice – z jajci. Jama da ni za vsakogar. Verjetno res. Pa to ni edina stvar, ki ni.

Če kdo mogoče rabi jajca, dobrodošel! Pri nas se v pričakovanju velikonočnih praznikov najdejo tudi nojeva. Sicer izpihana, a po izkušnjah sodeč, bolje drži ga … Sicer pa, verjetno zadoščajo jajca mojega sparing partnerja. Povprašam, če za oba.

Blog 11 - Rudarski maraton 2017

Barbara Hanžič Visinski Barbara Hanžič Visinski

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Drugo polovico morajo preteči po rudniku. Tekači startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo hrib Slačnik po glavni cesti, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije, od tega 38 žensk in 81 moških.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.