Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom Mitje Bervarja, predsednika Državnega sveta Republike Slovenije od 2012 do 2017.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Polna doza adrenalina za tekače!

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Mitje Bervarja.

Datum: 22. april 2018 ob 11.uri

Priprave na maraton v jami

Rudarski maraton brez Barbare ne more biti rudarski maraton. Sveta Barbara varuje rudarje po vsem svetu, pa bo menda ja tudi tekače v našem, zasavskem rudniku. Če pa zraven pridamo še eno Barbaro, tisto, ki se je pogumno spopadla že z ovirami na Zimskem jamatlonu v letu 2016, potem bo maraton popoln do nezavesti.

In, če človek hoče sodelovati, da o Barbari ne govorimo posebej, potem se je treba pripraviti. Prav to, priprave na športni dogodek, so med športnimi šampioni največja skrivnost. Vendar ne pri nas. Pri nas posebej za vas potek priprav izpod peresa maratonke, ki se je hvaležno odločila za rudarsko desetko. Torej pet kilometrov po lepem Zasavju in pet po zanimivem podzemlju, po rudniških rovih.

Vsakih nekaj dni boste lahko pokukali v skrivnosti priprav na maraton. Včasih lahko kaj porabite tudi zase, drugič pa tudi, no, khmmmmm… niti ne priporočamo. V glavnem, po svoji glavi bo najbolje. Mi pa, seveda, stiskamo pesti za Barbaro. Že zdaj, kako bo šele 23. aprila 2017 …

Ekipa Rudarskega maratona

Česar ne čutiš, ne boli

Česar ne čutiš, ne boli

Priprave 25. 04. 2017 21:00 Maratonka
Če objave še vedno ni, so za to seveda krivi organizatorji. Ker namreč nisem obležala na prvi bankini pod klancem. Mogoče ker te tam sploh niso urejene. Tako tudi danes še vedno s/otresam. Roke, noge in jezik. Roke in noge, da ne bodo predolgo in preveč bolele. Slednjega, da ne bo sploh. Skrb za nepogrešljivih osem mišic. Kakopak! :P
Preberite več

»Samo en dan je ostal, samo en dan«

»Samo en dan je ostal, samo en dan«

Priprave 22. 04. 2017 21:00 Maratonka
Samo en dan še do teka. In cmoki, ki niso marelični. Navadno so taki v grlu. Ne, ne rabim tolažbe.. Kilometer je kilometer. Pa če zanj res porabiš zgolj 4 minute ali pa nekajkrat toliko. Če ti metri tečejo po ravnem, še gre. Sploh se da zvalit, ko se spuščajo navzdol. Mah, res je. navzdol po Slačniku se bom pa že zvalila. In od srca kamen. Ker najhujši del bo namreč za mano.
Preberite več

Samo še trije

Samo še trije

Priprave 21. 04. 2017 21:00 Maratonka
Dnevi do teka, namreč. In po opravljenih službeni dolžnostih je ostalo malček časa še za t.i. OPP (opravdano privatne poslove). No, ne povsem privatne, kavo namreč po dolgem času popijeva s službenim prijateljem. Treba se je bilo dobit vsaj nekaj dni pred nedeljsko vratolomno dogodivščino.
Preberite več

Kopalnico ima, kopalnico ima

Kopalnico ima, kopalnico ima

Priprave 19. 04. 2017 21:00 Maratonka
Po zadnji ena na ena vadbi se pa tokrat res komaj premikam. Pa še po tisti pred njo nisem prišla k sebi. Še dobro, da je že lep čas napovedano nekoliko slabše vreme, mi kolega v službi vsaj ne bo zbujal slabe vesti zaradi ... ne teka. Dež naj bi se našim krajem sicer bližal šele v popoldanskem času, a vendar.. Za nas ziheraše, zihr j zihr!
Preberite več

Me, myself and I = Jaz, jaz in jaz?

Me, myself and I = Jaz, jaz in jaz?

Priprave 11. 04. 2017 21:00 Maratonka
Po dolgih letih, natančneje drugič v 18 letih, so mi privoščili usposabljanje iz maternega jezika. Spet v šolski klopi, a tokrat iz čistega užitka. S kolegom sva se za vsak slučaj sicer zagrebla za preverjeno zadnjo vrsto, a sva vseeno sodelovala. :-) Pa me bodo vendar zastopl tudi v prestolnici. In končno vikend! Tokrat sem ga res potrebovala. In domače ognjišče je rabilo mene. Najnujnejši in neodložljivi opravki načrtovani za prve ure, potem pa sem že na daleč videla – 48 ur čistega užitka. Sama in z mano jaz. Načrtov obilo, a nič pretresljivo za tek pripravnega.
Preberite več

Bolje »ups« kot »kako bi bilo, če...«

Bolje »ups« kot »kako bi bilo, če...«

Priprave 04. 04. 2017 21:00 Maratonka
Po sončnem vikendu še sončni dnevi. April je že. In narava je zacvetela v vsej svoji lepoti. Tudi v hribih.  Tokratna načrtovana vikend destinacija je bila sicer povsem druga, ampak o izvedbi načrtov je v naši družini škoda izgubljati besede. Pa sva šli. Tako v kino kot na rojstnodnevno zabavo. Se pripravljat.
Preberite več

Barbi šov

Barbi šov

Priprave 01. 04. 2017 21:00 Maratonka
Ne bat, niste zamudili mojega šova. Četudi bi ga, pri nas doma imamo več ponovitev vsakokratnih šovov. Treba je bilo namreč preveriti, če žensko res lahko opišeš, orišeš ali narišeš v (samo) 50 odtenkih. In to v gledališki dvorani.
Preberite več

Stanko ostane doma

Stanko ostane doma

Priprave 29. 03. 2017 08:00 Maratonka
Prvi pomladni vikend je bil vikend čiščenja, nakupov in kakopak – športa. No, bolj nakupov in športa. Natančneje, gledanja tega. Pa saj ne moreš vsega počet naenkrat.
Preberite več

Mehkužke, mehkužice, mehkuževke?

Mehkužke, mehkužice, mehkuževke?

Priprave 25. 03. 2017 20:30 Maratonka
Nov delovni teden je bil zaradi opravkov ob domačem ognjišču za dan krajši. Ni slabo. In kolega me je v ljubljanskem kotlu že ves naspidiran pričakoval. Sama imela v žepu kup izgovorov, no, poskusov izgovorov, kako bi, da kljub lepemu vremenu ne bi sodelovala pri službeni rekreaciji. 
Preberite več

Podaljšan rok za prijave (in odjave)

Podaljšan rok za prijave (in odjave)

Priprave 24. 03. 2017 21:30 Maratonka
Organizatorji teka po in pod Zasavjem so iz neznanih razlogov podaljšali rok za prijave. Mogoče je premalo norcev, zaradi katerih bi organizirali tak zalogaj.
Preberite več

Po jutru se dan pozna

Po jutru se dan pozna

Priprave 21. 03. 2017 20:59 Maratonka
Preživeli smo tirolsko apokalipso. Ne obsojam in ne sodim, ampak bog se nas usmili. Kaka gneča v prestolnici. Pred televizijo, pa v starem mestnem jedru, da o nakupovalnem centru sploh ne debatiramo. Na pregled pri zdravniku, ki to sploh ni. A kljub temu s srečnim koncem.
Preberite več

Kakršna kava, takšen dan

Kakršna kava, takšen dan

Priprave 17. 03. 2017 20:55 Maratonka
No, pri meni bolj velja, da kakršna je zjutraj kava, takšna je potlej cel dan glava. Razen, kadar ni. ☺ Tako vsaj pravijo. In moja jutranja je bila odlična.
Preberite več

Nova ura. Ne ročna, topografske orientacije.

Nova ura. Ne ročna, topografske orientacije.

Priprave 16. 03. 2017 17:13 Maratonka
Ker od zadnje tovrstne zasavske (ne)prilike se je namreč spremenila lokacija starta. Tokrat ne rodna gruda. Ne Trbovlje, moje mesto.
Preberite več

La Dolce Far Niente

La Dolce Far Niente

Priprave 14. 03. 2017 19:11 Maratonka
Pred izplutjem iz domače luke je doma zavladalo pravo sladko veselje. Končno zimski dopust. Konec počitnic, nobene pretirane gneče in nič, prav nič razen smučanja ne bova počeli.
Preberite več

Čas za PSP

Čas za PSP

Priprave 07. 03. 2017 11:30 Maratonka
Sobota dopoldan. Vreme, da bi ga človek vikal. Še zadnji opravki pred potomkinim povratkom s počitnikovanja. Lokalna tržnica, trgovine. Vse na hitro. Ker tega sonca je škoda ne izkoristit.
Preberite več

Aktivno sodelovati ali prostovoljiti?

Aktivno sodelovati ali prostovoljiti?

Priprave 06. 03. 2017 11:30 Maratonka
Tek po zasavskih občinah in pod njimi je posebna oblika tekmovanja. Organizatorji namreč obljubljajo zmago vsem udeležencem. Od prvega do najpočasnejšega. Na cilju naj bi se slišalo precej lepega o tem. Zadovoljstvo in dobra volja kljub upehanosti.
Preberite več

Operacija RM 20-17

Operacija RM 20-17

Priprave 01. 03. 2017 11:30 Maratonka
Operacija? Hudo. Cilji še hujši. Da operacija uspe. In pacient preživi. Pa saj eni so res pacienti. Ni dovolj, da tečejo. Tečejo pod zemljo! Če je to zadevščino Planinc poimenoval operacija, potem naj tako bo. Upam, da jo je načrtoval dovolj dobro, da bo vsaj eden od treh ciljev tudi izpolnjen – tisti o preživetju namreč.
Preberite več

Rudarski maraton

V samosvojem knapovskem okolju Zasavja tekači tečejo povsem drugače, kot na drugih maratonih: s čeladami in naglavnimi svetilkami. Pol proge premagajo po površini Zasavja, precej tudi po zanimivem okolju rudarskih površin po obrobju rudarskih mest Zagorja, Trbovelj in Hrastnika. Drugo polovico morajo preteči po rudniku. Tekači startajo v Evroparku v Zagorju, premagajo hrib Slačnik po glavni cesti, tečejo mimo cementarne do Sava rova v bližini Termoelektrarne Trbovlje, potem pa pretečejo 5 km po rudniku Trbovlje – Hrastnik do Hrastnika. To je osnovna, 10 km dolga proga. Tisti, ki se bodo odločili za polmaraton, pa bodo iz Hrastnika preko Ane, Ojstrega, mimo rudniških bajerjev, preko Kip in po rudarski koloniji Žabjek tekli do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo ponovno spustili v rudnik in pritekli iz jame spet v Hrastniku.

Prvi Rudarski maraton je potekal maja 2016, drugi pa aprila 2017 v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje–Hrastnik (RTH) in pod glavnim pokroviteljstvom družbe Eles. Na prvem je sodelovalo 86 tekačev, na drugem pa 119 tekačev iz vse Slovenije, od tega 38 žensk in 81 moških.

Kontaktirajte nas!

Mestni trg 5a
1420 Trbovlje
Slovenija


070 / 788 510

info@rudarski-maraton.si
info@zasavskitednik.si
info@zasavc.net

Prijavite se na e-novice in ne zamudite naših ugodnosti

Opis operacije: Turistični, rekreativni in kulturni projekti za ohranjanje rudarske in industrijske dediščine.

Cilji operacije:

  • povečati prepoznavnost projektov v sklopu operacije v Sloveniji in Evropi;
  • spodbuditi željo, da se ciljne skupine dogodkov udeležijo in preživijo atraktivno doživljajsko izkušnjo;
  • širiti pozitivne odmeve o projektih, ki bodo druge nagovarjale in spodbujale, da o projektih izvejo več, jim zaupajo, jih priporočajo in se jih udeležijo.


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.